Thursday, July 23, 2009

Dulang Crystal





available untuk 9 dulang sahaja tidak termasuk accessories yg lain.
Sebarang pertanyaan sila hubungi Yatt@013 7371113 or email yats_kasha@yahoo.com.
Terima Kasih

Dulang Crystal








Dulang hantaran untuk disewa. Untuk sebiji dulang RM35. Jika Siap Gubahan mengikut warna tema + RM15.

Baju Kak Shida





design untuk keseluruhan baju, Cost barangan + upah RM80
Thank you Kak Shida sebab percaya untuk yatt jahit baju akak ye. Sekiranya ada apa2 yg tidak disenangi harap maaf.



Baju Kak Shida




Design pada 'lidah' baju kebaya

Baju Kak Shida





design pada lengan & bahagian bawah baju kebaya

Tuesday, July 21, 2009

3 Months


BalQis dah 3 bulan on 14 July 09.. Berat tambah lagi. Sekarang dah 6 Kg. Susu pun boleh tahan..sebulan dekat 3 tin jugak la.. Nak mandikan BalQis sekarang dah tak larat..semangat sangat. Minggu lepas pegi injection..BalQis tak demam..tapi umi lak yg demam..hehehe
Sekarang kalau nk jalan dah susah ..kene bawak buai..
kalau tidak BalQis ngamuk..terpaksa lah umi die buai sampai die tido.. Alahai anak ku..Macam2 ragam

Thursday, July 16, 2009

BalQis Gi Wedding





BalQis gi keje kawen umah Cik Roha.. "SELAMAT PENGANTIN BARU AYU". Tok Abah pulak exited bawak BalQis round2 keliling umah pengantin tu..dok introduce cucu die kat kawan2.. BalQis dah macam artis lak.. ramai betul dok ambik gambar die.. dalam ramai orang tu risau jugak.. sekarang ni kan macam jenis penyakit bole dapat..tambah2 lagi baby kecik..tapi alhamdulliah..everything is fine..

BalQis Kuat Merajuk

BalQis dah kuat mengamuk & merajuk.. susu tak leh lambat..pastu suka "mgempeng" jawa kate..hehehe. rindu sangat dengan BalQis.. 14/07/2009 cukup 3 bulan..kene injection lagi... kesian anak umi..

Wednesday, July 15, 2009

Suka suka











baju nih yatt jahit mase yatt dalam pantang.. untung BalQis tak ngamuk.. sebab tu sempat jahit n baju nih dah pakai g kerja kawen mase lepas pantang. Designed kat leher tu same macam baju sanding yang ibu mertuaku bagi tu... tapi yatt cuma olah sikit2 jer.. Lagipun nak jahit beads ni kene creative.. pada kak shida thanks sebab beri kepercayaan untuk yatt jahit baju die.. pada semua Colleagues.. thanks for your support..

Baju Sanding


















ini hasil jahitan seterusnya.. baju sanding pemberian bonda mertua.. cewahhh. Baju ni pun yatt jahit lepas bersanding sebab mase nak sanding tu buzy sangat.. mase jahit ni pun sebab kawan yatt nk pinjam.. jahitan dekat leher tu saje2 reka.. ini lah hasilnye..

Sentuhan pertama





salam semua.. minat dalam menjahit manik dan labuci amat mendalam. Tercetuslah sentuhan pertama untuk baju nikah yatt ni. Sayang sangat waktu nikah baju ni plain aje..tak sempat nak jahit sebab tailor lambat siapkan baju ni. Sehari sebelum hari nikah baru dapat baju nih sebab tu tak sempat nak jahit manik. Terlintas nak menjahit pun sebab ada sorang kawan nih nak pinjam baju nikah sbb mak andam die tak sempat carik baju kaler beige.. yang ada warna2 yg lain selain beige. kesian pulak kat die takkan nak bagi baju plain jer.. tu yang terlahir sentuhan pertama nih.. contoh pada leher tu yatt ikut dalam buku yg dibeli dari mentor kelas menjahit..Kak Norzalmilah..thanks kak sebab sabar dok ajar yatt nih..

Wednesday, July 8, 2009

BalQis dah 2 bulan..


Hari-hari dok ambik gambar BalQis..penuh pendrive yg 1gb..tapi bila tengok balik gambar2 die macam tak caye..BalQis membesar.. ni dah 2 bulan dh 5kg..BalQis dah jalan jauh jumpa buyut kat kampung (Batu Pahat)..gi seremban (Nilai 3 shopping). Masa shopping kat Nilai lah terserlah kewibawaan Baba BalQis melayan kerenah princess die..menyorong stoller dengan setia..sementara umi shopping dengan mak..hehehe sorry baba! ape-ape pun umi sayang baba ok...

BalQis - 1 Month

BalQis dah sebulan.. Berat dah 4.1kg. Yatt dah tukar susu sebab Mamex Gold tak serasi. Najis BalQis keras..kesian dia kadang2 tersedu-sedu nak meneran. Doktor advise tukar susu. S26-Gold..setakat ni serasi..BalQis nk po-po pun senang. Yatt dapat susukan BalQis pun tak lama, seminggu je..tapi at least BalQis dapat merasa jugak.. Anyway Puteri BalQis Syauqina, Umi & Baba love U..

Hantar Mak Tok Gi Umrah


BalQis dengan mak tok.. cukup hari Yatt berpantang mak nak gi mekah buat umrah. Mak tok rindu lah dengan BalQis.. Abah dok pesan suruh send gambar BalQis hari2..Maklum lah cucu kesayangan atok..

Second Day


Hari ke-2, exited nak bawak BalQis balik rumah. Bila tengok balik muka BalQis macam lain pulak sebab masa lahir BalQis agak lebam kerana 'tali pusat' yang terbelit tu. Lepas keluar hospital (dalam pukul 2 lebih) terus balik rumah my mother-in-law dulu sebab my mum yang akan jaga Yatt & BalQis masa dalam pantang. Then pukul 5 lebih kami dah sampai Pasir Gudang.. Exited betul Mak Tok BalQis..ye la first time nk jaga cucu.. before ni kakak Yatt bersalin mertua dia yang jaga. Untuk Abah & Mak..Selamat menjaga cucu.

Insan istimewa telah lahir



Puteri Balqis Syauqina Bte Khairil Azli Shah, insan istimewa yang hadir dalam hidup kami berdua setelah setahun menanti. BalQis lahir pukul 15.16 petang selepas 12 jam masuk ward sebab dah overdue. Berat selepas lahir 3.3 kg. Masa Yatt pregnant macam2 aral. Kandungan 7 bulan Yatt suspek 'kencing manis', risau jugak sebab keturunan kami berdua memang ada penyakit tu..dalam masa yang sama tali pusat baby terbelit pulak. Risau x dapat deliver normal tapi semuanya selamat. Alhamdulillah...
There was an error in this gadget